Saturday, February 5, 2011

Awas!!!!! Adakah Ia Di Iktiraf

Alahan terhadap produk kosmetik yang tidak sesuai.
Mula2 tumbuh ruam2 pada muka. Selepas seminggu ruam tu naik & terhasilah seperti gambar
di atas nie. Rase pedih je. Aku dapatkan nasihat doctor kulit. aku mule2 ingatkan jerawat biase jek. tetapi Dr cakap ini mungkin alahan terhadap produk kecantikan yang Cik gunakan. kerana bahan kimia yang digunakan mungkin berbahaya & bahan kimia tersebut bertindak seperti ini. Jika aku teruskan memakai produk tersebut, besar kemungkinan kulit akan lebih teruk & susah di ubati.

So oklah, selang beberapa minggu ada datang lah seorang hamba Allah dan memberi tahu aku akan penawarnya. kerana ini bukan sakit sebarangan kalau tidak ubat betul2 susah nak baik. Sebenarnya penawar itu adalah Petua @ amalan orang zaman dulu2 untuk mengekalkan kecantikan. Aku try & now dah ok sikit .... dan semakin pulih dah tak rase pedih lagi. Alhamdullilah...rawatan sendiri aje di rumah.


2 comments:

  1. sue teruknye..... now dah ok Alhamdulillah..
    jgn lah pecaye sgt produk2 luar tu... tak kene ngan kulit kang jadi lain pulak

    ReplyDelete
  2. Tu Lah .... Nie Alhamdullilah dah ok ... product kecantikan sekarang nie mmg susah nak caye .. nie nasib baik leh baik ... sakit taw mase kene tu .. nasib baik lah ade orang bagi taw ubat nye ape ... kalau tak melarat lah jawap nye ,...

    ReplyDelete